Učinkoviti procesi in poslovanje (“lean”)

Želite optimizirati svoje delovne procese? Odkrijte moč vitke filozofije

O programu Učinkoviti procesi in poslovanje ("lean")

Kdaj: 21. in 22. maj, od 13:30 do 15:30 ure

Kje: Online, preko Zooma

Frederick Winslow Taylor je bil eden najvplivnejših strokovnjakov za učinkovitost. Zagovarjal je tezo, da za vsako nalogo oziroma proces obstaja en sam, najboljši način izvedbe. V praksi bi to pomenilo: pet sodelavcev hkrati opravlja identično nalogo, a le eden izmed njih opravi nalogo na najbolj učinkovit način. Če bi vsi delali naloge na isti način kot on, bi bila produktivnost podjetja na višji ravni. Kako nenehno iskati boljše in še boljše načine za opravljanje posameznih nalog? Z vitko ali lean filozofijo!

Na praktični delavnici boste odkrili temelje vitke filozofije (lean), ki je revolucionirala način razmišljanja in delovanja v najuspešnejših podjetjih po vsem svetu. Vitka metoda je več kot le poslovni koncept, je način življenj. Na delavnici boste z Rokom Stritarjem osvojili znanja in tehnike, kako delati učinkovito brez (časovnih) izgub in z manjšimi stroški.

Zakaj?

Vitka filozofija vam omogoča, da iz svojih procesov odstranite vse, kar ne dodaja vrednosti, optimizirate učinkovitost in spodbujate kulturo stalnih izboljšav.

Za koga?

Delavnica je primerna za vse, ki želite optimizirati poslovne procese in povečati učinkovitost svojih ekip. Primerna je za:

 • direktorje in lastnike podjetji,
 • managerje na vseh ravneh,
 • vodje ekip in vodje projektov,
 • agente sprememb,
 • posameznike, ki si želijo razvijati in rasti, kot vodje.

Vsebina bo prilagojena strukturi udeležencev, ki prihajajo iz različnih panog.

Kako?

Interaktivni online webinar s predstavitvijo konceptov, diskusijami in individualnim delom na lastnih konkretnih primerih.

Vsak udeleženec bo prejel certifikat trojno akreditirane poslovne šole.

Vsebina bo prilagojena strukturi udeležencev, ki prihajajo iz različnih panog.

KATERE VAŠE DELOVNE AKTIVNOSTI SO NESMISELNE IN KATERE PRINAŠAJO PRAVE VREDNOSTI?

Vsebina delavnice:

Vitka filozofija kot temelj učinkovitega delovanja.
Razumevanje toka vrednosti v procesih podjetja.
Podjetniški pogled na sredstva: Kaj delajo majhna podjetja bolje kot velika.
Orodja za razumevanje virov vrednosti v podjetju.
Identifikacija in klasifikacija odpadkov v procesih.
Orodja za odstranjevanje odpadkov na delovnem mestu, oddelku ter v organizaciji.
Uporaba koncepta tehnologije, plana in vodenja za izboljševanje učinkovitosti organizacije.
Vitka filozofija, procesi in IT.
Vzpostavitev kulture neprestanega izboljševanja organizacije.

Namen delavnice:

Udeležence opremiti s kompetencami in znanjem za samostojno izboljševanje učinkovitosti procesov. Vsak udeleženec bo odšel z jasnim razumevanjem, kako:

 • identificirati in odstraniti nepotrebne (delovnih) aktivnosti, ki ne prispevajo k vrednosti;
 • uporabiti vitke tehnike za izboljšanje osebne in delovne učinkovitosti;
 • razviti miselnost stalnih izboljšav, ki vodi k večji proaktivnosti in inovativnosti;
 • implementirati spremembe v delovne in življenjske procese za doseganje bolj uravnoteženega in produktivnega življenjskega sloga.

Udeleženci

Konkretne spretnosti in znanja.
Koncept Lean managementa, kako ga uporabiti za izboljšanje procesov in poslovanja v organizaciji, je bil zame zelo relevanten in praktičen del, saj sem pridobila konkretne spretn ... osti in znanja, ki sem jih lahko takoj uporabila v svojem delovnem okolju. Rok Stritar je bil odličen predavatelj, njegova strast in poznavanje teme sta nas, vse udeležence online izvedbe izobraževanja, navdušila in držala pri ekranu. Prav zaradi njegovega znanja, izkušenj in odlične komunikacije je bil izobraževalni program ne le strokovno bogat, ampak tudi zabaven. Program bi priporočala vsem, ki želijo izboljšati učinkovitost svojih procesov in poslovanja ter doseči boljše rezultate v svoji organizaciji. To je odličen program za vodje, managerje, svetovalce in vse, ki si želijo pridobiti znanje in veščine za izvajanje Lean principov. CPOEF in Rok Stritar sta zagotovila odlično izobraževalno izkušnjo, ki jo toplo priporočam vsem, ki si želijo dvigniti svoje poslovanje na višjo raven. Andreja Slomšek, Vodja poslovnega razvoja in prodaje, Sloles d.o.o. Preberi več
Odlični primeri iz prakse.
Jaz sem se udeležil ene prvih delavnic, ko je bil še Covid. Celoten program mi je bil zelo všeč, še posebej podajanja primerov iz prakse. Udeleženci smo veliko sodelovali in ... bila je super energija, veliko debatiranja in postavljali še dodatnih vprašanj. Vsega je bilo ravno prav in daleč od enosmernega podajanja vsebine. Delanico priporočam vsem, ki morda mislijo, da obstajajo popolni delovni procesi. Vodjem oddelkov in direktorjem, ki želijo delati bolj učinkovito in s smeri visokega zadovoljstva svojega kupca, partnerja itd. Željko Vrhovac, Operativni vodja hotela, City Hotel Ljubljana, Elephant group, d.o.o. Preberi več
Rok Stritar je izvrsten.
Najbolj me je navdušila nazorna predstavitev LEAN osnov, ki se začnejo z zastavitvijo SMART ciljev in merjenjem procesov. Brez analize ne moreš ničesar optimizirati. Rok Strita ... r je izvrsten predavatelj, s katerim se lahko poistovetijo tako samostojni podjetniki kot zaposleni v večjih organizacijah. Svoje predavanje začini z veliko osebnimi anekdotami in primeri iz prakse, kar naredi temo še bolj zanimivo in razumljivo. Program bi priporočila vsem, ki želijo optimizirati svoje delovne procese, bodisi v proizvodnih ali storitvenih podjetjih. Vsekakor pa je tema LEAN uporabna tudi v doma. Ana Resnik, vodja PR in marketinga v podjetju PAX – Svečarna Stele d.o.o. Preberi več
Provokativno in vsebinsko celovito.
Program je bil zanimiv zaradi praktičnega vidika uporabe v profesionalnem kot tudi zasebnem življenju. Vsebina sama po sebi mi ni bila tuja, je pa vedno prijetno, ko te kdo na pr ... ovokativno realen način spomni, da bi bilo znanje potrebno in pametno večkrat uporabiti tudi v praksi, čeprav nad spremembami niso nikoli navdušeni vsi. Energija in sodelovanje med udeleženci je bila odlična, izmenjali smo več uporabnih nasvetov in se ob tem tudi zabavali. Primerno je za kogarkoli, ki si želi biti boljši (v najširšem pomenu besede), kot je trenutno. Andreja Alič, spec.posl.ekon. Preberi več

Predavatelj

Rok Stritar

Podjetniški svetovalec, Design Thinking & Lean strokovnjak

Kotizacija in prijava

Začetek: 21. maj 2024
Rok za prijavo: 14. maj 2024

Kotizacija za online program znaša 110 EUR (brez DDV).

Kotizacija vsebuje:

V primeru odjave manj kot osem dni pred pričetkom programa vam bomo zaračunali celotno kotizacijo, kot tudi v primeru, da ste prijavljeni in se programa ne udeležite.

Po izpolnitvi prijavnega obrazca boste prejeli potrditev o prijavi na vaš e-poštni naslov.

Račun bo izdan ob pričetku programa na naslov, ki ga boste vpisali v prijavni obrazec.

*Program je zaključen. V kolikor želite biti obveščeni o novem terminu, izpolnite podatke spodaj in vas bomo kontaktirali. 

  Osnovni podatki:

  Mogoče bi vas zanimalo tudi:


  Prijavi se na naše novice in ostani obveščen

   S prijavo se strinjam s politiko varovanja podatkov in podajam soglasje, da CPOEF do preklica hrani in obdeluje moje osebne podatke za obveščanje o aktualnih izobraževalnih programih, konferencah in dogodkih preko elektronske pošte. Preklic soglasja je možno opraviti s poslanim sporočilom na elektronski naslov cpoef@ef.uni-lj.si.