Prihodkovni management v hotelirstvu (»Revenue management«)

O seminarju

Kdaj? Datum še ni določen.
Kje? na Ekonomski fakulteti v Ljubljani

Upravljanje s prihodki pomeni prodajo prave sobe pravi stranki po pravi ceni v pravem času in to z namenom maksimiranja prihodka.

V turizmu, predvsem v namestitvenih kapacitetah, hotelirstvu in letalskem prevozništvu, je izjemno pomembno upravljanje s prihodki. Ponudnikom omogoča, da predvidijo povpraševanje, optimizirajo razpoložljivost in cene ter tako dosežejo najboljše možne finančne rezultate. Ker vključuje uporabo podatkov in njihove analitike, hotelom pomaga natančneje predvideti povpraševanje. Z razumnejšimi odločitvami glede cen in distribucije, lahko še bolj optimizirajo prihodke in posledično tudi dobičke.

Prihodkovni management v samem bistvu omogoča sprejemanje odločitev na podlagi informacij in podatkov, ki so vsekakor bolj zanesljivi kot subjektivna ugibanja.

Hoteli imajo fiksne stroške, ki jih je treba plačati ne glede na to, koliko sob se proda in koliko denarja ustvarijo gostje. S strategijo upravljanja prihodkov lahko čisto vsak hotel ne glede na velikost zagotovi, da so njihovi stroški izpolnjeni, cene in storitve pa dinamično optimizirane.

Naj to načelo zaživi tudi pri vas! Pridružite se nam na celodnevnem usposabljanju o najpomembnejših tehnikah in strategijah upravljanja prihodkov, ki jih lahko takoj uporabite pri svojem delu.

Zakaj?

Po zaključenem izobraževanju bodo udeleženci opremljeni z novimi praktičnimi znanji ter kreativnimi metodami, kako v svoji organizaciji pristopiti k implementaciji upravljanja s prihodki.

Kako?

Interaktivni celodnevni seminar s predstavitvijo konceptov, teoretičnega ozadja, načinov implementacije v praksi in diskusijami.

Za koga?

Izobraževalni program je namenjen turističnemu sektorju: širši ekipi za upravljanje prihodkov kot so: vodja financ, operativna ekipa, prodajna ekipa in ostali zaposleni. Udeleženci posebnega predznanja o obravnavani tematiki ne potrebujejo.

Vsebina programa:

Udeleženci bodo spoznali razvoj ideje upravljanja s prihodki ter raziskali osnovne pogoje in okolje, v katerem lahko le-to na najbolj učinkovit način implementirajo. Poglobili se bodo v ozadje upravljanja s prihodki in razpravljali o različnih načinih implementacije v praksi. Skozi organizacijsko strukturo ter spoznavanju strateških in taktičnih pristopov, bodo lahko spoznali proces implementacije metode upravljanja s prihodki. Delavnica se vsebinsko osredotoča na poslovne, operativne vidike upravljanja s prihodki, kar je dodatno podkrepljeno z analitičnimi in ekonomskimi vsebinami, vključno z nekaj osnovnimi matematičnimi modeli.

Namen:

Z analitičnim pristopom in informacijami, ki jih ponujajo zbrani podatki, zagotoviti poglobljen vpogled za sprejemanje boljših poslovnih odločitev v hotelirstvu in turizmu.

Tovrstna znanja so izjemno pomembna v času pandemije, saj organizacije potrebujejo inovativne pristope pri strateških odločitvah.

Deliti dobre prakse in nove zamisli s področja upravljanja s prihodki v turizmu ter prispevati k uspešnejšim poslovnim strategijam v slovenskem turizmu.

Predavatelj

Jani Pušenjak

City Hotel Ljubljana

Kotizacija

Kotizacija za program znaša 210 EUR (brez DDV).

10% popust: za tri udeležence iz istega podjetja in za zgodnje prijave.
10% popust: za člane Alumni Univerze v Ljubljani
30% popust: za člane Alumni Ekonomske fakultete.
Za podjetja, člane SRIPT-a, je udeležba na programu brezplačna (do zapolnitve prostih mest). Ob prijavi v opombe navedite kodo SRIPT.

Popusti se med seboj ne seštevajo.

V primeru odjave manj kot tri dni pred pričetkom programa povračilo kotizacije ni več možno, kot tudi ne v primeru, da ste prijavljeni in se programa ne udeležite.

Po izpolnitvi prijavnega obrazca boste prejeli potrditev o prijavi na vaš e-poštni naslov.

Račun bo izdan na naslov, ki ga boste vpisali v prijavni obrazec, po začetku izvedbe programa.

*Seminar je zaključen. V kolikor želite biti obveščeni o novem terminu, izpolnite podatke spodaj in vas bomo kontaktirali. 

    Osnovni podatki:


    Prijavi se na naše novice in ostani obveščen

      S prijavo se strinjam s politiko varovanja podatkov in podajam soglasje, da CPOEF do preklica hrani in obdeluje moje osebne podatke za obveščanje o aktualnih izobraževalnih programih, konferencah in dogodkih preko elektronske pošte. Preklic soglasja je možno opraviti s poslanim sporočilom na elektronski naslov cpoef@ef.uni-lj.si.