Sodobna orodja kontrolinga

Seminar je namenjen vodstvenim in strokovnim delavcem s področja kontrolinga, ki želijo pridobiti teoretična in praktična znanja s področja uporabe različnih sodobnih orodij kontrolinga.

O programu

Kdaj? Datum še ni določen.
Kje? Online

Kakovostne poslovne informacije so vse bolj pomembne za zagotavljanje dolgoročnega uspešnega delovanja podjetij in doseganje začrtanih poslovnih ciljev. Podjetja morajo pravočasno imeti na razpolago pravilne, točne in razumljive poslovne informacije, ki jih vodstveni delavci lahko uporabijo za sprejemanje poslovnih odločitev.

Priprava in zagotavljanje poslovnih informacij je ključna naloga funkcije kontrolinga, ki mora zasnovati primerne sisteme in mehanizme za zagotovitev učinkovitega izvajanja aktivnosti poslovnega načrtovanja, nadziranja in analiziranja. To se da zagotoviti le s primernimi orodji, s katerimi je mogoče vse poslovno-ekonomske koncepte, tehnike, pristope in metode na učinkovit način obdelovati in analizirati ter predstavljati poslovne informacije s ciljem podpiranja vodstva podjetja pri sprejemanju čim boljših poslovnih odločitev.

V okviru seminarja »Sodobna orodja kontrolinga« si bomo ogledali ključne ekonomske in poslovno-finančne koncepte, ki so podlaga za vsebinsko delo kontrolerjev. Nato pa na praktičnih primerih prikazali možnost uporabe različnih orodij, ki vključujejo uravnoteženi sistem kazalnikov (BSC), koncept ekonomskega dobička in njegove izvedenke (EVA), primerjalno presojanje (benchmarking), razporejanje in načrtovanje stroškov na podlagi aktivnosti (ABC, ABB, ABM), model ciljnih stroškov (Target Costing), različne pristope k finančnemu načrtovanju idr. Seminar je kombinacija predavanja, predstavitve teoretičnih in praktičnih vidikov obravnavane problematike, odgovarjanja na vprašanja iz prakse in predstavitve dobre prakse v Sloveniji in širše.

Zakaj?

 • Kakovostne poslovne informacije so vse bolj pomembne za zagotavljanje dolgoročnega uspešnega delovanja podjetij in doseganje začrtanih poslovnih ciljev.
 • Priprava in zagotavljanje poslovnih informacij je ključna naloga funkcije kontrolinga.

Za koga?

 • Vodstvene in strokovne delavce s področja kontrolinga

 

Vsebina bo prilagojena strukturi udeležencev, ki prihajajo iz različnih panog.

Kaj in kdaj?

 • 2-dnevni spletni seminar

Urnik

Udeleženci si bodo ogledali ključne ekonomske in poslovno-finančne koncepte za delo kontrolerjev in na praktičnih primerih pogledali uporabo različnih orodij.

Datum še ni določen, od 9:00 do 12:30 ure

 • Cilji in naloge kontrolinga
 • Ključni ekonomski in poslovno-finančni koncepti
 • Orodja in tehnike poslovnega načrtovanja
 • Kontroling na podlagi aktivnosti

Datum še ni določen, od 9:00 do 12:30 ure

 • Kontroling na podlagi sistemov kazalnikov
 • Kontroling na podlagi vrednosti podjetja
 • Metode ekonomske presoje naložb in merjenja izpostavljenosti tveganjem
 • Primerjalno presojanje »Benchmark«

Predavatelj

Jože Kaligaro

Direktor, WEILER ABRASIVES d.o.o. in gostujoči predavatelj na Ekonomski fakulteti v Ljubljani

Prijava

Kotizacija za program znaša 190 EUR (brez DDV).

10% popust: za tri udeležence iz istega podjetja in za zgodnje prijave do 8. aprila 2021.
15% popusta: za člane Alumni EF.
Za podjetja, člane SRIPT-a, je udeležba na programu brezplačna (do zapolnitve mest). Ob prijavi v opombe navedite kodo SRIPT.
Popusti se med seboj ne seštevajo.

Po izpolnitvi prijavnega obrazca boste prejeli potrditev o prijavi na vaš e-poštni naslov.

Račun vam bomo poslali po izvedbi seminarja.

V primeru odpovedi manj kot tri dni pred pričetkom programa povračilo kotizacije ni več možno, kot tudi ne v primeru, da ste prijavljeni in se programa ne udeležite.

*Program je zaključen. V kolikor želite biti obveščeni o novem terminu, izpolnite podatke spodaj in vas bomo kontaktirali. 

  Osnovni podatki:


  Prijavi se na naše novice in ostani obveščen

   S prijavo se strinjam s politiko varovanja podatkov in podajam soglasje, da CPOEF do preklica hrani in obdeluje moje osebne podatke za obveščanje o aktualnih izobraževalnih programih, konferencah in dogodkih preko elektronske pošte. Preklic soglasja je možno opraviti s poslanim sporočilom na elektronski naslov cpoef@ef.uni-lj.si.