Jože Kaligaro

Mag. Jože Kaligaro je diplomiral na Ekonomsko poslovni fakulteti v Mariboru, podiplomski študij managementa pa je zaključil na IEDC – Mednarodni poslovni šoli Bled. Strokovno se je izpopolnjeval na institutu za kontroling in računovodstvo v Nemčiji in v Avstriji. Je direktor in partner podjetja JK in partnerji, ki se ukvarja s poslovnim in finančnim prestrukturiranjem družb. Kot prokurist zaključuje vlogo koordinatorja aktivnosti pri prestrukturiranju družb Skupine Nivo, Celje. Od decembra 2014 je opravljal funkcijo glavnega izvršnega direktorja (CEO) družbe Livar, d.d., Ivančna Gorica. Kot zunanji strokovnjak je bil član revizijske komisije nadzornega sveta družbe Petrol, d.d. in predsednik nadzornega sveta družbe Premogovnik Velenje, d.d. Trenutno pa opravlja funkcijo direktorja družbe WEILER ABRASIVES d.o.o..

Področje njegovih delovnih izkušenj torej obsega kontroling, računovodstvo, poslovne finance, IT, organizacijo, procesni reinženiring in poslovodenje. Sicer predava več tem iz kontrolinga in računovodstva na rednem, izrednem in konzorcijskem podiplomskem študiju Poslovodenja in organizacije na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, na seminarjih društev (zveze) ekonomistov, na strokovnih posvetih kontrolerjev, računovodij in poslovodnih delavcev, v številnih večjih slovenskih družbah in pri Gospodarski zbornici Slovenije. V letu 2006 je bil tudi izvoljen v naziv strokovnjaka iz prakse pri Ekonomsko poslovni fakulteti v Mariboru. Na Centru poslovne odličnosti Ekonomske fakultete v Ljubljani je programski vodja in predavatelj na več delavnicah/seminarjih s področja kontrolinga, ekonomike in računovodstva že vrsto let.

Prijavi se na naše novice in ostani obveščen

    S prijavo se strinjam s politiko varovanja podatkov in podajam soglasje, da CPOEF do preklica hrani in obdeluje moje osebne podatke za obveščanje o aktualnih izobraževalnih programih, konferencah in dogodkih preko elektronske pošte. Preklic soglasja je možno opraviti s poslanim sporočilom na elektronski naslov cpoef@ef.uni-lj.si.