Miha Škerlavaj

Miha Škerlavaj je zaposlen na Ekonomski Fakulteti v Ljubljani kot prodekan za raziskovalno delo in redni profesor za področje management. Na BI Norwegian Business School pa deluje kot pridruženi redni profesor za vodenje in organizacijsko vedenje. Doktoriral je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Doma in v tujini predava predvsem predmete kot so Management in organizacija, Ustvarjalnost in inovativnost, Ravnanje z ljudmi pri delu ter Medkulturni management. Raziskovalno se ukvarja s področjem sodobnih konceptov in orodij managementa (management ustvarjalnosti in inovativnosti, management sprememb, medčloveški odnosi v organizacijahj). Sodeluje pri večih nacionalnih in mednarodnih združenjih (Academy of Management, European Association for work and Organizational Psychology) in projektih z naštetih področij. Je avtor številnih nagrajenih znanstvenih in strokovnih člankov (npr. Harvard Business Review, Academy of Management Journal, Journal of Organizational Behavior, Leadership Quarterly, Human Resource Management) ter soavtor večih knjig (Učeča se organizacija, Capitalizing on creativity) in študije primera pri INSEAD Publishing. Aktiven je tudi kot recenzent in urednik pri več mednarodnih revijah ter konferencah s področja managementa in organizacije. Pogosto predava in raziskuje na uglednih tujih univerzah in znanstvenih ter strokovnih konferencah. Skozi svetovalne projekte, študije, seminarje in poslovne akademije je aktivno povezan z gospodarstvom. V Sloveniji, na Norveškem, Kitajskem in drugod po svetu vodi delavnice in projekte s področij managementa ustvarjalnosti in inovativnosti, vodenja sprememb, razvoja vodij in ravnanja z ljudmi pri delu.

Miha Škerlavaj predava na »executive« programu Ljubljana MBA in različnih delavnicah in seminarjih za gospodarstvo in javne institucije. Med njegovimi referencami so: Telenor, DNV GL, Norwegian Refugee Council, Gorenje, Zavarovalnica Triglav, HIT, Triglav skladi, Big Bang, Mercator, NLB, Atlantic Grupa, Outfit7 (Ekipa2), SDH, Coca-Cola HBC, Beijing Tsinghua Industrial R&D Institute in drugi.

Prijavi se na naše novice in ostani obveščen

    S prijavo se strinjam s politiko varovanja podatkov in podajam soglasje, da CPOEF do preklica hrani in obdeluje moje osebne podatke za obveščanje o aktualnih izobraževalnih programih, konferencah in dogodkih preko elektronske pošte. Preklic soglasja je možno opraviti s poslanim sporočilom na elektronski naslov cpoef@ef.uni-lj.si.