Zakaj?

Da boste stopili korak naprej v profesionalni karieri in naredili spremembo v poslovnem svetu

Kako?

  • 9 modulov | 78 pedagoških ur | timsko in projektno delo | diskusije – simulacije
  • Pridobi znanje o globalnih trendih, spoznaj nove načine razmišljanja ter izzovi samega sebe!

Za koga?

  • Motivirane, odprte, ciljno usmerjene in odgovorne posameznike
  • Vodje prihodnosti

Dr. Miha Otrin, vodja laboratorija, SIQ

Udeležba na programu mi je koristila, saj je program sestavljen na način, da osvetli tista ključna področja, ki so za vodje pomembna tako danes kot v prihajajočih izzivih. Predavanja so s strani zelo kompetentnih predavateljev odprta, sproščena, strokovna in podajajo vsebine, ki so pomembne za širše razumevanje podjetništva, marketinga, vodstvenih veščin, kreiranju idej ipd. Del programa je namenjen tudi samospoznavanju lastnih vodstvenih veščin, kar še dodatno odpira možnost sprememb v načinu vodenja, ki ga posameznih uporablja. Vsekakor priporočam program vsem tistim, ki so na začetku svoje poti in želijo dobiti prvi občutek, kaj vodenje ljudi pravzaprav je, ter tudi tistim, ki z vodenjem že imajo izkušnje, saj predavanja podajajo zanimive ideje, ki jih posameznih lahko prenese v svoje delovno okolje.

Žiga Zupan, inženir strojništva, Iskraemeco

S programom YLA sem bil zelo zadovoljen. Na splošno je bila celotna organizacija akademije super. Zelo mi je odgovarjalo, da smo imeli celodnevna predavanja enkrat do dvakrat na mesec – tako sem se lahko res skoncentriral na predavano tematiko in odmislil delo. Veliko sem se naučil in opazil, da lahko naredim ogromno na področju mehkih veščin, ki jih potrebujem za lažjo komunikacijo s projektnimi vodji, zagovarjanje rešitev, splošno vedenje in reševanje težav. Sedaj vse skupaj bolje razumem in se je posledično temu lažje prilagoditi. Zelo sem si tudi razširil obzorje in začel na stvari gledati iz druge perspektive; kot inženir se namreč prevečkrat osredotočim le na tehniko, na ostalo pa pozabim. V sklopu programa YLA pa pridobiš ogromno smernic na katerih področjih se lahko še izpopolniš. Tako lahko postaneš veliko bolj učinkovit pri opravljanju svojega dela. Še posebej sem bil navdušen nad modulom »Design Thinking«, saj sem se ogromno naučil. Predavatelja sta bila vrhunska in z nami delila veliko praktičnih izkušenj in nasvetov iz področja vodenja. Kljub temu, da sem bil zadovoljen z vsemi moduli so mi v spominu najbolj ostali naslednji: Digitalna transformacija in novi poslovni modeli, Vodenje in učinkovita komunikacija, Nevro marketing in osredotočenost na stranke v digitalni dobi, Globalno poslovno okolje in vpogled v strateški management.

Tonja Avsenik, vodja platforme AmCham Young in vodja projektov, AmCham Slovenija

Young Leaders Academy je 'šnelkurs' globalnih trendov v vodenju. Program združuje teorijo s prakso, saj so med predavatelji tako profesorji Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani kot posamezniki s poslovnega in podjetniškega terena. Ekipa CPO EF je razvila agilen program za razvoj talentov, ki v nekaj modulih zajema osnovna orodja (od poslovanja v številkah, strateškega managementa, razvoja kariere) in nove ter drugače pristope, kot sta nevro marketing in design thinking metoda. Tematik in orodij nismo zgolj tipali od daleč, ampak delali na konkretnih primerih (Outfit7), izvedli Harvardovo simulacijo za uvajanje inovacij itd., kar je največja dodana vrednot programa.

Akreditacije Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani

Strateški partnerji

POVEZANOST

Prijavite se na novice in bodite na tekočem.

Kontakt

Center poslovne odličnosti Ekonomske fakultete
Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana, Slovenija


E: cpoef@ef.uni-lj.si