Zakaj?

Da boste stopili korak naprej v profesionalni karieri in naredili spremembo v poslovnem svetu

Kako?

  • 9 modulov | 78 pedagoških ur | timsko in projektno delo | diskusije – simulacije
  • Pridobi znanje o globalnih trendih, spoznaj nove načine razmišljanja ter izzovi samega sebe!

Za koga?

  • Motivirane, odprte, ciljno usmerjene in odgovorne posameznike
  • Vodje prihodnosti

Dr. Miha Otrin, vodja laboratorija, SIQ

Udeležba na programu mi je koristila, saj je program sestavljen na način, da osvetli tista ključna področja, ki so za vodje pomembna tako danes kot v prihajajočih izzivih. Predavanja so s strani zelo kompetentnih predavateljev odprta, sproščena, strokovna in podajajo vsebine, ki so pomembne za širše razumevanje podjetništva, marketinga, vodstvenih veščin, kreiranju idej ipd. Del programa je namenjen tudi samospoznavanju lastnih vodstvenih veščin, kar še dodatno odpira možnost sprememb v načinu vodenja, ki ga posameznih uporablja. Vsekakor priporočam program vsem tistim, ki so na začetku svoje poti in želijo dobiti prvi občutek, kaj vodenje ljudi pravzaprav je, ter tudi tistim, ki z vodenjem že imajo izkušnje, saj predavanja podajajo zanimive ideje, ki jih posameznih lahko prenese v svoje delovno okolje.

Žiga Zupan, inženir strojništva, Iskraemeco

S programom YLA sem bil zelo zadovoljen. Na splošno je bila celotna organizacija akademije super. Zelo mi je odgovarjalo, da smo imeli celodnevna predavanja enkrat do dvakrat na mesec – tako sem se lahko res skoncentriral na predavano tematiko in odmislil delo. Veliko sem se naučil in opazil, da lahko naredim ogromno na področju mehkih veščin, ki jih potrebujem za lažjo komunikacijo s projektnimi vodji, zagovarjanje rešitev, splošno vedenje in reševanje težav. Sedaj vse skupaj bolje razumem in se je posledično temu lažje prilagoditi. Zelo sem si tudi razširil obzorje in začel na stvari gledati iz druge perspektive; kot inženir se namreč prevečkrat osredotočim le na tehniko, na ostalo pa pozabim. V sklopu programa YLA pa pridobiš ogromno smernic na katerih področjih se lahko še izpopolniš. Tako lahko postaneš veliko bolj učinkovit pri opravljanju svojega dela. Še posebej sem bil navdušen nad modulom »Design Thinking«, saj sem se ogromno naučil. Predavatelja sta bila vrhunska in z nami delila veliko praktičnih izkušenj in nasvetov iz področja vodenja. Kljub temu, da sem bil zadovoljen z vsemi moduli so mi v spominu najbolj ostali naslednji: Digitalna transformacija in novi poslovni modeli, Vodenje in učinkovita komunikacija, Nevro marketing in osredotočenost na stranke v digitalni dobi, Globalno poslovno okolje in vpogled v strateški management.

Tonja Avsenik, vodja platforme AmCham Young in vodja projektov, AmCham Slovenija

Young Leaders Academy je 'šnelkurs' globalnih trendov v vodenju. Program združuje teorijo s prakso, saj so med predavatelji tako profesorji Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani kot posamezniki s poslovnega in podjetniškega terena. Ekipa CPO EF je razvila agilen program za razvoj talentov, ki v nekaj modulih zajema osnovna orodja (od poslovanja v številkah, strateškega managementa, razvoja kariere) in nove ter drugače pristope, kot sta nevro marketing in design thinking metoda. Tematik in orodij nismo zgolj tipali od daleč, ampak delali na konkretnih primerih (Outfit7), izvedli Harvardovo simulacijo za uvajanje inovacij itd., kar je največja dodana vrednot programa.

Jan Orož, Product Manager, Danfoss

Za program Young Leaders Academy sem se odločil, ker sem se med svojim študijem in dosedanjo zaposlitvijo večinoma usmerjal v bolj tehnične panoge in sem si želel razširiti znanje tudi v marketingu, ekonomiji in podobnih panogah. YLA se mi je zdela odlična priložnost za to. Program YLA je ponujal zelo širok spekter tem, od nevro-marketinga, makroekonomije, računovodstva, ter vse do najboljših načinov komunikacije in vodenja. Pri programu se mi je zdelo zelo pozitivno, da smo pri vsakem modulu, po teoretičnem pregledu snovi, spoznali tudi praktično plat. Tekom različnih modulov smo se namreč srečali s primeri iz prakse, simulacijami, igrami vlog in ekipnimi izzivi. Ob vsem tem so bili velika dodana vrednost profesorji in predavatelji sami. Prihajali so tako iz akademskih vod, kot tudi iz prakse ter ne le iz slovenskih, temveč tudi iz tujih podjetij in ustanov. Program YLA bi priporočil komurkoli, ki si želi razširiti obzorja v ekonomskih in vodstvenih temah. Vsem, ki si želijo, preko aktualnih in praktičnih modulov, pridobiti novih znanj. Nenazadnje pa je program odlična priložnost tudi za spoznavanje in izmenjavo mnenj z različnimi ljudmi iz drugih podjetij in panog.

Matija Korošec, Junior Sales Manager, Iskraemeco d.d.

Za program sem se odločil ker kot elektro inženir, tekom svojega študija nisem popolnoma razvil mehkih veščin in pridobil poslovnih znanj, ki jih sedaj kot "Junior Sales Manager" potrebujem. V sklopu akademije smo obravnavali teme iz področja ekonomije, financ, marketinga, design-thinking, managementa sprememb in nevromarketinga. To so znanja, ki jih inženirji nimamo, vendar pa jih moramo razviti v modernem poslovnem svetu. Velika dodana vrednost akademije je bil način pridobivanja znanja in razvijanja mehkih veščin. Teorije je bilo zelo malo, profesorji Ekonomske fakultete in strokovnjaki iz prakse so nam znanje želeli približati preko simulacij, primeri iz praks in igrami vlog. Predvsem je ogromna dodana vrednost mreženje in spoznavanje novih ljudi, ki jih lahko še kasneje uveljavim v svoji karieri. Prav zaradi tega mi je bila všeč tudi poslovna ekskurzija v Dublin. Imeli smo se priložnost spoznati z velikimi, modernimi podjetji v tako imenovani evropski Silicijevi dolini. Videli smo kako podjetja kot Google trenutno delujejo in kako bodo po njihovih stopinjah delovala tudi ostala podjetja v prihodnosti. Obisk Googla mi je bil resnično všeč – za nekaj ur smo imeli priložnost živeti delovno vzdušje, ležerno in sproščujoče, z odprtimi prostori in pisarnami, ki po mnenju zaposlenih pozitivno vpliva na kvaliteto dela in efektivno dinamično delo. Poleg Googla smo obiskali tudi podjetje Comtrade ter se udeležili delavnice na Dublin City University. Poslovna ekskurzija je bila res odlična mešanica predavanj, spoznavanje podjetij in Dublina, ogledov ter seveda tudi zabave. Pika na i celotni akademiji.

Akreditacije Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani

Strateški partnerji

POVEZANOST

Prijavite se na novice in bodite na tekočem.

Kontakt

Center poslovne odličnosti Ekonomske fakultete
Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana, Slovenija


E: cpoef@ef.uni-lj.si