Blaž Brodnjak: Organizacijske spremembe v podjetju, kot odziv na krizo

CPOEF E-TALK: Ekonomija pod žarometi

Za vas smo združili vodilne strokovnjake, akademike, novinarje, gospodarstvenike in druge navdušence nad ekonomijo. V seriji 15 minutnih nagovorov, misli in idej sp delili svoja razmišljanja, videnja in raziskovalna dognanja na področjih ekonomije, ekonomske filozofije in vpliva na poslovanje ter družbo.

Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB, je konceptualiziral priložnosti, ki jih je Sloveniji prinesla pandemija. Slovenija ima kot majhno odprto gospodarstvo odlično lokacijo in veliko talenta, a je primorana biti mednarodno konkurenčna. Kljub idealni umeščenosti si v Sloveniji ne znamo ustrezno postaviti prioritet in konkretnih ciljev, kar bi v globalnem kontekstu vodilo do uspeha. Blaž Brodnjak covid-19 označuje za eno izmed večjih zgodovinskih priložnosti za preboj v Sloveniji in pri tem dodaja: »Imamo potencial v talentih, znanju, ki ga je treba zgolj vzeti v obzir, mu dati priložnost. Če želimo deliti več, moramo ustvariti več. Več bomo ustvarili samo, če bomo sloneli na znanju, izkušnjah in na konkurenčnosti, ki ni osnovana na cenovni konkurenčnosti, ampak kakovosti.« Če se bomo želeli postaviti ob bok najelitnejšim državam, bo treba razmisliti v smislu kadrovanja, korporativnega vlaganja, znanja in izkušenj. Prav tako bo treba pretehtati razne strukturne reforme in trajnostne vidike ter ustvariti ustrezno podporno okolje.

Celoten posnetek si lahko ogledate spodaj:

Prijavi se na naše novice in ostani obveščen

    S prijavo se strinjam s politiko varovanja podatkov in podajam soglasje, da CPOEF do preklica hrani in obdeluje moje osebne podatke za obveščanje o aktualnih izobraževalnih programih, konferencah in dogodkih preko elektronske pošte. Preklic soglasja je možno opraviti s poslanim sporočilom na elektronski naslov cpoef@ef.uni-lj.si.