Trajnostni razvoj

Dejavniki okolja, družbe in upravljanja (ESG), direktive o poročanju podjetij, bančne zahteve, dobaviteljski pogoji in drugo postajajo vse strožji, kompleksnejši in jih je potrebno dosledno upoštevati. Ta večja osredotočenost na vse deležnike pomeni tudi, da se podjetja soočajo z novimi pričakovanji, le malo pa jih je zares pripravljenih na soočenje z vprašanji ESG. Obvezno bo tudi letno poročanje o družbenih in okoljskih vplivih ter tveganjih, povezanih z našim poslovanjem. Ste pripravljeni?

Trajnost dokazano spodbuja inovacije in učinkovitost poslovanja, manjšo porabo energije in manjšo količino odpadkov. Za vas smo pripravili celosten paket vsebin, ki bo podprl razumevanje večplastne in kompleksne realnosti ESG, pri tem pa tudi omogočil integracijo trajnosti v vašo poslovanje. Podporo vam nudimo v posamezni od treh faz ali pri celotnem procesu.

Analiza stanja: ali je vaše podjetje ali organizacija trajnostno naravnana?

S Trajnostnim Poslovnim indeksom izmerimo, na kateri stopnji trajnosti je vaše podjetje.

Izmerimo trajnostno naravnanost podjetja/organizacije, in sicer s treh vidikov trajnosti:

  • okoljskega oz. ekološkega,
  • družbenega,
  • upravljalskega.

Trajnostni poslovni indeks pozicionira vaše podjetje znotraj vaše panoge in širšega poslovnega okolja. 

Kje bo vaše podjetje ali organizacija čez 5 do 10 let?

Trajnostna poslovna strategija postavi smer, ki dolgoročno poveča uspešnost podjetja ali organizacije, vendar ob strogem upoštevanju učinkov na okolje, družbo ter ekonomijo. 

Strateške usmeritve, ob moderiranju strokovnjakov in svetovalcev CPOEF, razvije vodstvo z izbrano ekipo sodelavcev posameznega podjetja ali organizacije. Poleg strateških usmeritev lahko izdelamo tudi akcijski načrt in omogočimo podporo pri implementaciji. 

Kateri koraki vas pripeljejo do cilja?

Izbirate lahko med izobraževalnimi programi, ki bodo vaše zaposlene opolnomočili, da bodo odločno, zavzeto in samostojno uresničevali zastavljeno trajnostno strategijo. 

Na podlagi vaših potreb lahko pripravimo tudi program po meri z izbranimi vsebinami, prilagojenimi samo za vašo ekipo in vaše podjetje ali organizacijo.

 

IZOBRAŽEVALNI PROGRAMI


AKCIJSKI NAČRTI IN TRAJNOSTNA STRATEGIJA PO MERI

Integracija trajnostnih načel v korporativno oz. poslovno strategijo je celosten proces in pomemben del vodenja podjetja in njegove kulture. Na Centru poslovne odličnosti nudimo znanje in podporo podjetjem pri oblikovanju in izvajanju trajnostnega razvoja in strategije. Z izbranimi predavatelji in strokovnjaki s prakse za vas in z vami razvijemo celosten proces trajnostne preobrazbe podjetja ali organizacije.

 

Za več informacij o pripravi strategije se obrnite na: cpoef@ef.uni-lj.si

 

TRAJNOSTNI POSLOVNI INDEKS (TPI) 

Prvi indeks v Sloveniji, ki meri trajnostno naravnanost podjetij tako, da zajema oceno razvoja s treh vidikov trajnosti:

  • OKOLJSKEGA oz. EKOLOŠKEGA,
  • DRUŽBENEGA,
  • UPRAVLJALSKEGA. 

Poleg tega se pri analizi trajnostnega poslovanja podjetja upošteva tudi poslovne rezultate podjetja, mnenja širše javnosti in medijev ter primerjavo z generičnimi statističnimi podatki poslovnega okolja.

VEČ O TPI

Z NAMI SODELUJEJO

Adriana Rejc Buhovac

Ekonomska fakulteta v Ljubljani

Vesna Žabkar

Ekonomska fakulteta v Ljubljani

Tomaž Čater

Ekonomska fakulteta v Ljubljani

Ljubica Knežević Cvelbar

Ekonomska fakulteta v Ljubljani

Aljoša Valentinčič

Ekonomska fakulteta v Ljubljani

Vasja Rant

Ekonomska fakulteta v Ljubljani

Prijavi se na naše novice in ostani obveščen

    S prijavo se strinjam s politiko varovanja podatkov in podajam soglasje, da CPOEF do preklica hrani in obdeluje moje osebne podatke za obveščanje o aktualnih izobraževalnih programih, konferencah in dogodkih preko elektronske pošte. Preklic soglasja je možno opraviti s poslanim sporočilom na elektronski naslov cpoef@ef.uni-lj.si.