CPOEF E-TALK: Nizka rast produktivnosti “pametne, trajnostne in konkurenčne Slovenije”

Pridružite se nam 12. junija ob 15.00 uri na CPOEF E-TALKu

Odkar je umetna inteligenca postala dostopna širši javnosti, so postala AI orodja eden ključnih sredstev za reševanje izzivov tako v poslovnem svetu, kot v vsakdanjem življenju. AI je postal ključni vir inovacij poslovnih modelov, transformacije procesov in doseganja konkurenčne prednosti v organizacijah, ki sprejemajo kulturo, osredotočeno na podatke in digitalno okolje.

Ob vseh pozitivnih učinkih, ki jih prinaša umetna inteligenca, pa se ne moremo izogniti pomislekom, kakšne so njene morebitne slabosti. Najpogosteje se pojavljajo vprašanja glede vpliva AI tehnologije na trg dela. Ena ključnih konkurenčnih prednosti uspešnih podjetji so talenti, zato je pomembno za podjetja, da le te skušajo pritegniti, razvijati in ohranjati. Kakšna je in bo v prihodnosti vloga umetne inteligence pri iskanju in izbiranju novih kadrov? Bo od novih kadrov zaželeno poznavanje AI orodji, ali jih bo ta preprosto nadomestila.

Economic Business Forum napoveduje opustitev določenih poklicev, ki jih bo nadomestila AI tehnologija, hkrati pa napovedujejo, da bo nova AI tehnologija ustvarila 2,6 milijona novih delovnih mest, nova AI orodja pa naj bi vplivala na 40% našega delovnega časa. Smo kot družba učinkovitejši z AI orodji in kakšne priložnosti prinaša? To in še več lahko izveste v prihajajočem E-TALKu.

Na online diskusiji CPOEF E-TALK se bomo osredotočili na vprašanja kot so:

 • Kako pomembno in zaželeno je poznavanje AI orodij pri zaposlovanju novih talentov?
 • Ali se razpisi za delovna mesta spreminjajo v razmahu AI tehnologije – MS orodja vs. AI orodja?
 • Ali nova AI tehnologija ustvarja nove ali nadomešča obstoječe poklice?
 • Kako AI tehnologija vpliva na procese v HR sektorju in kaj so njene prednosti in slabosti?
 • Na kakšen način umetna inteligenca vpliva na proces vodenja?

V diskusiji bodo sodelovali:

 • Ajda Sibinčič, direktorica First Class d.o.o.,
 • Aco Momčilović, HR svetovalec in soustanovitelj Global AI Ethics Institute,
 • Mitja Jermol, predstojnik programskega odbora za umetno inteligenco in krožno ekonomijo na IRCAI ter vodja oddelka za prenos znanja na IJS,
 • Maša Mihelj, direktorica kadrovske službe, Zavarovalnica Triglav d.d.

Dogodek bo moderirala Tamara Valenčič, HRM svetovalka

Vabljeni 12. junija ob 15.00 na brezplačni CPOEF E-TALK.

Prijavi se na naše novice in ostani obveščen

  S prijavo se strinjam s politiko varovanja podatkov in podajam soglasje, da CPOEF do preklica hrani in obdeluje moje osebne podatke za obveščanje o aktualnih izobraževalnih programih, konferencah in dogodkih preko elektronske pošte. Preklic soglasja je možno opraviti s poslanim sporočilom na elektronski naslov cpoef@ef.uni-lj.si.