Opolnomočenje žensk v agroživilstvu – EWA 2023 

Pridružite se nam 16. novembra 2023, ob 13:45 uri, v centru ROG, na finalnem dogodku Opolnomočenje žensk v agroživilstvu – EWA 2023, ki spodbuja inovacije in podjetništvo med ženskami v agroživilstvu. Dogodek organizirata Center poslovne odličnosti Ekonomske fakultete in Biotehniška fakulteta. EWA je program pod okriljem organizacije EIT Food, ki jo podpira Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT), organ Evropske unije.

Program EWA se letos prvič izvaja v Sloveniji in pomaga 10 podjetnicam iz agroživilskega sektorja pri razvoju njihovih podjetniških projektov. Na dogodku bodo udeleženke predstavile svoje projekte, na koncu pa bomo razglasili dve podjetnici, ki bosta dobili 5.000 € in 10.000 € nepovratne podpore s strani EIT Food. 

PRIJAVA je možna do 15. novembra 2023.  

PROGRAM

13:30 – 14:00    Registracija
14:00 – 14:20Otvoritveni nagovori
14:20 – 15:20Predstavitve (5 podjetnic)
15:20 – 15:30 Odmor
15:30 – 16:30  Predstavitve (5 podjetnic)
16:30 – 16:40Odmor
16:40 – 17:30Motivacijski nagovori 
17:30 – 18:30Okrogla miza – Inovacije v agroživilskem sektorju in potenciali v Sloveniji
18:30 – Razglasitev 2 najboljših podjetnic in mreženje

Kaj je EIT Food? 

EIT Food je največja in najbolj dinamična svetovna skupnost za inovacije na področju hrane. Pospešujemo inovacije za vzpostavitev prehranskega sistema, primernega za prihodnost, ki proizvaja zdravo in trajnostno hrano za vse. Ob podpori Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT), organa Evropske unije, EIT Food vlaga v projekte, organizacije in posameznike, ki delijo skupne cilje za zdrav in trajnosten prehranski sistem. EIT Food spodbuja inovacijski potencial v podjetjih in na univerzah. Ustanavlja in širi zagonska agroživilska podjetja z namenom, da bi na trg poslala nove tehnologije in izdelke. Podjetnike in strokovnjake opremljajo z znanji, potrebnimi za preoblikovanje prehranskega sistema. V središče dela EIT Food postavlja potrošnike in jim pomaga graditi zaupanje v prehransko verigo. 

EIT Food je ena od devetih inovacijskih skupnosti, ki jih je ustanovil Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT), neodvisni organ EU, ustanovljen leta 2008 za spodbujanje inovacij in podjetništva v Evropi. 
Več informacij najdete na spletni strani www.eitfood.eu ali nas spremljajte prek družbenih medijev: Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube in Instagram.

Prijavi se na naše novice in ostani obveščen

    S prijavo se strinjam s politiko varovanja podatkov in podajam soglasje, da CPOEF do preklica hrani in obdeluje moje osebne podatke za obveščanje o aktualnih izobraževalnih programih, konferencah in dogodkih preko elektronske pošte. Preklic soglasja je možno opraviti s poslanim sporočilom na elektronski naslov cpoef@ef.uni-lj.si.