AVTENTIČNO VODENJE JE PRIHODNOST VODENJA

Avtentično vodenje mednarodnih ekip v času sprememb

AKADEMIJA VODENJA | 8. NOVEMBER 2022

Avténtično vodenje /Voditi in ohraniti samega sebe. Voditi skozi sebe./

Se kdaj vprašate, kaj ima močen vpliv na uspešnost podjetja? Zagotovo je to vodenje, v širšem pomenu besede, pogosto govorimo tudi o stilu vodenja. S stilom vodenja namreč vplivamo na organizacijsko kulturo, motivacijo zaposlenih, odnose med zaposlenimi ter predvsem na njihov nivo zaupanja in iskrenosti.

KAJ JE AVTENTIČNO VODENJE?

Bistvo avtentičnega vodenja je samopoznavanje, sprejemanje in ohranjanje vašega pravega jaz. Avtentični vodja se zaveda svojih resničnih vrednot, čustev in prepričanj ter deluje v skladu z njimi. 

Raziskave kažejo, da vodje, ki se poslužujejo avtentičnega stila vodenja, dosegajo boljše poslovne rezultate, kreativne rešitve in opažajo boljše odnose med zaposlenimi na delovnem mestu. Boljši odnosi  med zaposlenimi so posledica tega, da zaposleni vidijo svoje vodje kot pozorne, iskrene in poštene ljudi, ki so jim za zgled.

KAKŠEN JE AVTENTIČEN VODJA?

Vsakdo izmed nas je avtentičen, razlikujemo pa se glede na stopnjo avtentičnosti. Avtentičnost vsakega posameznika oblikujejo kultura, vzgoja, družina, prijatelji, izobraževalni sistem, okolje in družba nasploh. Pogosto se ne zavedamo, kako zelo lahko na naš stil vodenja vpliva naše zasebno življenje.

Avtentičen vodja je tisti, ki se ne pretvarja, ostaja zvest svoji vlogi, vnaša pozitivne spremembe v organizacijo, želi si napredka in razvoja, ne posnema ostalih vodij, vodi na podlagi zastavljenih ciljev ter na njegovo vodenje ne vplivajo zunanji faktorji ali sebični motivi. Ključno pri avtentičnem načinu vodenja pa je, da poslušate samega sebe in delujete v skladu z vašimi načeli ter prepričanji. 

Avtentičen vodja zna kritično oceniti tudi svoje prednosti in slabosti, in se zaveda, da se je potrebno stalno razvijati in učiti. Obnavljanje in nagrajevanja znanja je avtentičnemu vodji vrednota, ki jo goji tako pri sebi, kot pri svojih sodelavcih in prav temu je namenjen program Akademija vodenja, ki jo pripravljamo v Centru poslovne odličnosti. Avtentičnega vodenja se bomo dotaknili na vseh modulih, še posebej pa v sklopu drugega modula, kjer boste imeli priložnost sodelovati s Sandro Penger, redno profesorico na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Njen osrednji raziskovalni koncept doktorske disertacije je bilo avtentično vodenje, s tem pa je bil ta koncept tudi prvič predstavljen slovenskemu akademskemu okolju. V četrtem modulu pa bosta Maja Klepec in Katarina Raičević predstavili še preostale trike, kako biti vodja in hkrati ne prezreti lastnih vrednot.


AKADEMIJA VODENJA

Akademija vodenja je online več-modulski program, ki je namenjen vsem, ki želite v krajšem času osvojiti, razviti in nadgraditi kompetence vodenja, postati bolj učinkoviti v samoorganizaciji in izboljšati komunikacijo s sodelavci in strankami. Akademija nudi inovativen učni pristop ter aktualna in praktična znanja za uspešno vodenje v zahtevnem poslovnem okolju.

Ob zaključku vsak udeleženec prejme CERTIFIKAT trojno akreditirane poslovne šole, Ekonomske fakultete v Ljubljani, ki se uvršča med 1% najboljših šol na svetu. 

Začetek: 8. november 2022, ONLINE, preko Zooma.

VEČ O PROGRAMU

Prijavi se na naše novice in ostani obveščen

    S prijavo se strinjam s politiko varovanja podatkov in podajam soglasje, da CPOEF do preklica hrani in obdeluje moje osebne podatke za obveščanje o aktualnih izobraževalnih programih, konferencah in dogodkih preko elektronske pošte. Preklic soglasja je možno opraviti s poslanim sporočilom na elektronski naslov cpoef@ef.uni-lj.si.