ORGANIZACIJA ČASA: KAKO POSTATI GOSPODAR SVOJEGA ČASA?

Odgovornost, time management, samoorganizacija ter povezovanje

AKADEMIJA VODENJA | 8. NOVEMBER 2022

“Pomanjkanje nadzora, organizacije, priprave in delovanja pripelje do zaskrbljenosti.” David Kekich

Opažate, da ste v zadnjem času preobremenjeni z delom in si na koncu dneva vedno znova želite, da bi dan imel več kot 24 ur? Če ste na vprašanji odgovorili pritrdilno, potem lahko skoraj z gotovostjo trdimo, da vas od manj stresnega življenja ločuje le učinkovita izraba časa. Stres ima posledično negativen vpliv tudi na doseganje rezultatov v življenju, zato je pomembno, da se poslužujete time managementa oziroma uspešne organizacije časa.

KAJ JE TIME MANAGEMENT OZIROMA ORGANIZACIJA ČASA?

Gre za tehniko, ki vam omogoča lažjo organizacijo vsakodnevnih nalog, tako profesionalnih kot osebnih, glede na njihovo prioriteto. Glavni cilj je, da posameznik doseže učinkovito izrabo časa.

KAKO TOREJ POSTATI GOSPODAR SVOJEGA ČASA?

Najprej se je potrebno zavedati, da imate vpliv le sami nase in ne na 24 ur, ki jih predvideva vsak dan. Ključna je samokontrola, samodisciplina in samoupravljanje. Pomembno se je zavedati, da lahko vsak posameznik s treningom izboljša svoj time management, vendar so  za to potrebne veščine, čas in vztrajnost. Spodaj najdete nekaj priporočil, kako pričeti z delom na sebi:

  1. Najprej je potrebno poiskati sistem, ki bo ugajal vam, saj smo si ljudje med seboj zelo različni.
  2. Na začetku si postavite realno dosegljive cilje.
  3. Vnaprej načrtujte svoj dan in vsaka naloga naj bo časovno omejena.
  4. Jutra naj bodo namenjena najbolj kompleksnim nalogam v dnevu, saj imamo ljudje takrat največjo koncentracijo.
  5. Odstranite motilce časa. 
  6. Če izgubite motivacijo za določeno nalogo, pojdite na naslednjo nalogo in se kasneje zopet vrnite k prvotni.

KATERI KONCEPT ZA USPEŠNO UPRAVLJANJE S ČASOM JE PRIMEREN ZA VAS?

Vas zanima kateri koncept za uspešno upravljanje s časom je najbolj primeren za vas? Potem je Akademija vodenja, ki jo pripravljamo v Centru poslovne odličnosti v mesecu novembru, pravi naslov za vas. V  drugem modulu bo Sandra Penger, redna profesorica na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, predstavila več različnih konceptov in vam z veseljem pomagala odkriti, kateri je pravi za vas.


AKADEMIJA VODENJA

Akademija vodenja je online več-modulski program, ki je namenjen vsem, ki želite v krajšem času osvojiti, razviti in nadgraditi kompetence vodenja, postati bolj učinkoviti v samoorganizaciji in izboljšati komunikacijo s sodelavci in strankami. Akademija nudi inovativen učni pristop ter aktualna in praktična znanja za uspešno vodenje v zahtevnem poslovnem okolju.

Ob zaključku vsak udeleženec prejme CERTIFIKAT trojno akreditirane poslovne šole, Ekonomske fakultete v Ljubljani, ki se uvršča med 1% najboljših šol na svetu. 

Začetek: 8. november 2022, ONLINE, preko Zooma.

VEČ O PROGRAMU

Prijavi se na naše novice in ostani obveščen

    S prijavo se strinjam s politiko varovanja podatkov in podajam soglasje, da CPOEF do preklica hrani in obdeluje moje osebne podatke za obveščanje o aktualnih izobraževalnih programih, konferencah in dogodkih preko elektronske pošte. Preklic soglasja je možno opraviti s poslanim sporočilom na elektronski naslov cpoef@ef.uni-lj.si.