Prvi Smart Tourism Hackathon uspešen in prodoren

Prejšnji konec tedna, 24. in 25. februarja 2023 se je v Tehnološkem parku Ljubljana odvil prvi Smart Tourism Hackathon. Na dogodku se je pomerilo 16 ekip nadobudnih študentov in posameznikov iz cele Slovenije. Sodelujoči so iskali rešitve za štiri izzive, ki izhajajo iz dejanskih potreb turističnih podjetij in destinacij: 

  • SMART uporaba NFT tehnologije v turizmu, 
  • SMART hotelska izkušnja, 
  • SMART wellness izkušnja 
  • in SMART ravnanje s hrano.

Izzive so postavili priznani slovenski turistični ponudniki: Neu residences, Turizem Ljubljana, Atlantis vodno mesto in Jezeršek gostinstvo

Po 24 urah so ekipe pripravile številne inovativne rešitve in zanimive ideje, ki bodo zagotovo pomagale izboljšati turistično ponudbo in doživetja. Komisija je po preučitvi predstavljenih rešitev izbrala štiri najboljše ekipe, ki so prejele nagrade za najbolj inovativne rešitve. Verjamemo, da bodo predstavljene rešitve in ideje pripomogle k razvoju pametnega turizma ter k boljši turistični ponudbi in doživetjih za obiskovalce ter goste.

Prvi Smart Tourism Hackathon je potekal pod okriljem organizacij SRIP Trajnostni turizem, Turizem Ljubljana, Turistica in Tehnološki park Ljubljana. Dogodek  je bil namenjen spodbujanju ustvarjalnosti in inovativnosti na področju pametnega turizma. Veseli smo, da smo lahko gostili tako odlične tekmovalce in se hkrati se zahvaljujemo vsem, sponzorjem in partnerjem, ki so pomagali pri organizaciji tega izjemnega dogodka.

POSTANITE ČLAN SRIPT

V okviru SRIPT se člani in deležniki aktivno in strateško povezujejo na področjih skupnega razvoja trajnostnega turizma in digitalizacije ter internacionalizacije. Vse informacije o prednostih članstva in kako postati član, najdete TUKAJ.

Prijavi se na naše novice in ostani obveščen

    S prijavo se strinjam s politiko varovanja podatkov in podajam soglasje, da CPOEF do preklica hrani in obdeluje moje osebne podatke za obveščanje o aktualnih izobraževalnih programih, konferencah in dogodkih preko elektronske pošte. Preklic soglasja je možno opraviti s poslanim sporočilom na elektronski naslov cpoef@ef.uni-lj.si.