YOUNG LEADERS ACADEMY: POSLOVNI MODELI PRIHODNOSTI

Modul #1 Carlos M. DaSilva:
Digitalna transformacija in novi poslovni modeli
YOUNG LEADERS ACADEMY | 21. oktober

DIGITALNA TRANSFORMACIJA IN STRATEŠKO ODLOČANJE

Področja digitalne transformacije, strateških odločitev in novih poslovnih modelov so tesno povezana z razumevanjem delovanja panožnih sil in globalnih trendov. Carlos M. DaSilva, vodilni strokovnjak na področju inovativnih poslovnih modelov, je v programu Young Leaders Academy nosilec prvega modula, ki se osredotoča na digitalno transformacijo in poslovne modele prihodnosti.

INOVIRANJE V DINAMIČNEM IN NEGOTOVEM OKOLJU

Akterji, ki danes pretresajo svetovne trge, nimajo več denarja, niso pametnejši in nimajo boljše tehnologije. Kar imajo, je nov, unikaten način organizacije poslovnega modela. 

72% direktorjev je zaskrbljenih, da njihovi produkti čez tri leta ne bodo več relevantni (KPMG, 2014). Je to znak, da bi morali svoj poslovni model prenesti v drugo panogo, ga posodobiti ali pa še naprej ustvarjati prihodke na obstoječi način? 

Ko razmišljate o prenosu poslovnega modela, ne verjemite, da imate super moči samo zato, ker ste v preteklosti že uspeli, četudi ste vodilni na trgu v svoji panogi, imate finančna sredstva, sinergije, znanje ali pritisk, da ustvarite višji donos za delničarje. 
Ne želite se znajti v situaciji, ko plavate proti toku, zato vedno preverite ozadje panoge in ne pozabite na osnove. Morda imate opravka s težko panogo, kjer je donosnost nizka in so sile (globalne) industrije enostavno premočne.

IZGRADNJA ORGANIZACIJSKIH KULTUR, KI INOVIRAJO

Če ste uspešni tam, kjer ste zdaj, se vprašajte, zakaj. Vsako uspešno podjetje bo dobilo konkurenco in sčasoma prišlo do točke, ko tistih lastnosti, ki so jih delale posebne, unikatne in dinamične, ni več. Če na tej točki nimate že novega poslovnega modela, vas bo konkurenca prehitela. Kako pa veste, kdaj je čas za preskok v drugo panogo? In katera je prava pot?

Ne stavite vse na enega konja. Razmislite o portfelju poslovnih modelov pod globalnim okriljem ene strategije. Če imate “zlato jamo, ki usiha”, se je ne odrecite takoj, temveč jo postopoma opuščajte in hkrati vlagajte svoje vire v nekaj drugega.

V vsaki panogi se bo skozi čas oblikovalo več poslovnih modelov in vsak poslovni model, ki je danes prevladujoč, bo prej ali slej postal nišni. In včasih ni slabo imeti tak poslovni model v svojem portfelju.

KAKO NAJTI NOV POSLOVNI MODEL?

Pogosto bodo novi prevladujoči poslovni modeli izhajali iz sprememb in trendov zunaj vaše panoge! Poiščite analogije na trgu, razmislite, kako bi to lahko vplivalo na vas, prepoznajte trende in jih pripeljite v svojo panogo. Če želite ostati v koraku s trendi v tehnologiji, poslovnih modelih in panogah, poskrbite, da ostanete povezani z univerzami, podjetniki in vlagatelji z različnih področij.

YOUNG LEADERS ACADEMY

Program je namenjen talentiranim in motiviranim posameznikom v podjetjih ali organizacijah, ki želite nadgraditi znanje in veščine, potrebne za učinkovito vodenje v času hitrih sprememb in disruptivnih inovacij.

Program združuje najboljše mednarodne in domače predavatelje ter izstopajoče strokovnjake iz prakse. Dosedanje generacije udeležencev so izbrane predavatelje in vsebine ocenile z oceno 4,9/5. Poleg tega nekateri izmed predavateljev in gostujočih strokovnjakov sodelujejo tudi na trojno akreditiranem LJUBLJANA MBA programu Ekonomske fakultete v Ljubljani, ki se uvršča v 1 odstotek najboljših poslovnih šol na svetu. 

9 modulov | 80 pedagoških ur | mreženje | poslovno kosilo in ekskurzija

Ob zaključku vsak udeleženec prejme CERTIFIKAT trojno akreditirane poslovne šole.

Začetek: 21. oktober 2022

Lokacija: v živo, na Ekonomski fakulteti v Ljubljani ali v njeni bližini 

VEČ O PROGRAMU

Prijavi se na naše novice in ostani obveščen

    S prijavo se strinjam s politiko varovanja podatkov in podajam soglasje, da CPOEF do preklica hrani in obdeluje moje osebne podatke za obveščanje o aktualnih izobraževalnih programih, konferencah in dogodkih preko elektronske pošte. Preklic soglasja je možno opraviti s poslanim sporočilom na elektronski naslov cpoef@ef.uni-lj.si.