GROW SLOVENIA WITH GOOGLE: 100 brezplačnih delavnic se je udeležilo že 10.000 slovenskih malih podjetij in posameznikov

Medijska hiša Delo je že šesto leto zapored razglasila Delovo podjetniško zvezdo leta 2022. Projekt Delove podjetniške zvezde je letos potekal pod naslovom Tehnološka podjetja kot spodbujevalci sprememb v gospodarstvu. Metka Svetlin, direktorica marketinga pri Google Adriaticu, pa je imela osrednji govor o iskanju jasnosti v negotovih časih.

V govoru je poudarila, da poslovne ideje potrebujejo radovednost, zagnanost, predvsem pa: “vsaka inovativna ideja potrebuje orodja, s katerimi lahko preživi v tržni nejasnosti.” 

Google že od leta 2016 pomaga malim ter srednje velikim podjetjem in strokovnjakom pri pridobivanju digitalnih veščin v Sloveniji. Svetlinova je predstavila tudi pobudo Grow Slovenia with Google, s pomočjo katere lahko na Centru poslovne odličnosti na brezplačnih delavnicah in 1 na 1 svetovanjih razvijate in nadgrajujete svoja znanja iz digitalnega marketinga. 

“Leta 2021 pa smo pričeli s pobudo Grow Slovenia with Google, da bi preko lokalnih partnerjev in lokalnih trenerjev pomagali še večjemu številu malih ter srednje velikih podjetji in posameznikov. Grow Slovenia with Google je pobuda, katere namen je spodbujati pospešitev digitalne transformacije v Sloveniji. V okviru tega obsežnega programa so na voljo številna orodja, usposabljanja, specializirani nasveti in pomembna sodelovanja z javnimi in zasebnimi institucijami v državi za podporo podjetnikom, zaposlenim in iskalcem zaposlitve.

Pobuda Grow Slovenia with Google je prilagojena »novi normalnosti« in se izvaja v partnerstvu z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS. Na lokalni ravni močno sodelujejo tudi Center poslovne odličnosti Ekonomske fakultete, Spirit Slovenija, ZIT in 4PDIH, ki so podprli naša prizadevanja za ponudbo brezplačnih delavnic o digitalnih veščinah, digitalnem marketingu, umetni inteligenci in kako se širiti na tuje trge s pomočjo digitala.

Grow Slovenia with Google pomaga Sloveniji digitalna znanja vsem malim in srednje velikim podjetjem, posameznikom in javnim uslužbencem, ki se želijo učiti. 

“Od lani, ko smo predstavili program, pa do danes je bilo več kot 100 brezplačnih delavnic, ki se jih je udeležilo 10.000 slovenskih malih podjetij in posameznikov. Veseli smo, da je med slovenskimi podjetji in posamezniki velik interes za naše brezplačne delavnice o nadgrajevanju digitalnih veščin. Tako smo še pred koncem lanskega leta presegli prvotni cilj pobude, da pomagamo 5.000 slovenskim podjetjem in posameznikom. Poleg tega pa smo v letošnjem letu program nadgradili tudi z brezplačnimi individualnimi posveti – skoraj 50 podjetij je svoje digitalne izzive reševalo na več kot 100 posvetih,” je še dodala Svetlinova.

Metka Svetlin o pobudi in brezplačnih delavnicah in posvetih Grow Slovenia with Google, ki jih izvaja Center poslovne odličnosti

Celoten dogodek Delovo podjetniško zvezdo leta 2022 si lahko ogledate tukaj >>>
Na brezplačne delavnice Grow Slovenia with Google s strokovnjaki iz agencije Red Orbit se lahko prijavite tukaj >>>

Metka Svetlin, direktorica marketinga pri Google Adriaticu
Foto: Črt Piksi

Prijavi se na naše novice in ostani obveščen

    S prijavo se strinjam s politiko varovanja podatkov in podajam soglasje, da CPOEF do preklica hrani in obdeluje moje osebne podatke za obveščanje o aktualnih izobraževalnih programih, konferencah in dogodkih preko elektronske pošte. Preklic soglasja je možno opraviti s poslanim sporočilom na elektronski naslov cpoef@ef.uni-lj.si.