Nikolaos Dimitriadis: (DEZ)INFORMACIJE, RESNIČNOST IN MOŽGANE

EKONOMIJA POD ŽAROMETI 2022: SERIJA 15’ GOVOROV, MISLI IN IDEJ

Na največjem online dogodku o aktualnih in večnih ekonomskih izzivih, Ekonomija pod žarometi, se je predstavilo petnajst govorcev, predavateljev, novinarjev, strokovnjakov iz gospodarstva in poslovnega sveta. V 15 minutnih govorih so skušali približati ekonomske ideje, koncepte, dileme in misli ter deliti svoja razmišljanja, videnja in nenazadnje rešitve za najbolj aktualne ekonomske izzive.

(DEZ)INFORMACIJE, RESNIČNOST IN MOŽGANE

Tokratno Ekonomijo pod žarometi je zaključil dr. Nikolaos Dimitriadis, gostujoči profesor na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Skozi svoj 15-minutni govor se je osredotočil na ”(Dez)informacije, resničnost in možgane” saj smo pogosto zmotno prepričani, da je naš pogled tudi dejansko dogajanje. ”Možgani ne samo, da nam prikazujejo resničnost, ampak jo tudi ustvarjajo.” Pri tem imajo podatki za možgane vrednost, ko jim lahko ti pripišejo določeno oznako ali vrednost. Dodeljena oznaka je v večji meri odvisna od naših individualnih izkušenj, skozi katere se možgani učijo. To je ključnega pomena pri zavedanju, da dva posameznika morda res prejmeta enako informacijo, besedo ali sliko, vendar lahko nanjo zelo različno reagirata. To zavedanje lahko pomembno vpliva na oblikovanje tako interne komunikacije znotraj organizacije, kot tudi zunanjih sporočil.

Celoten posnetek si lahko ogledate spodaj:

Nikolaos Dimitriadis

Nikolaos je vodja nevro svetovalnih storitev v Optimal HR Group, predavatelj na The University of Sheffield International Faculty, City College. Predava tudi na poslovnem programu LJUBLJANA MBA in je avtor knjig, svetovalec, mentor in predavatelj na področju nevroznanosti, s poudarkom na marketingu in vodenju. Je nagrajen predavatelj in govorec na TEDx, SEMPL in drugih odmevnih konferencah.

Na Ekonomiji pod žarometi 2022 so v seriji 15 minutnih govorov bili z nami:

#1 Janez Škrabec, RIKO in predsednik Alumni EF: Kako misliti današnji trenutek?

#2 Maks Tajnikar, EF UL: O treh usodnih zablodah

#3 Peter Frankl, Časnik Finance: Menedžerski blabla ali primite se za denarnice  

#4 Tanja Spanić, Europa Donna Slovenia: Kaj imajo številke z rakom? 

#5 Tim Mitja Žagar, Iconomi: Bitcoin: Svetovna rezervna valuta prihodnosti?

# 6 Marko Pahor, EF UL: How to regulate the ones who don’t want to be regulated 

# 7 Jože Damijan, EF UL: Dileme ekonomskih politik – med inflacijo in stagnacijo 

#8 Marcel Štefančič, Jr., Studio City, Mladina: “Pusti pištolo, vzemi kanoli!”

#9 Nevenka Hrovatin, EF UL: Kako nam struktura cene električne energije pomaga razumeti delovanje trgov z električno energijo?

#10 Dejan Paravan, GEN-I: Ali prosti trg na področju energetike lahko deluje? 

#11 Denis Mancevič, Herman & partnerji: Rusija na poti v avtarkijo: vpliv mednarodnih sankcij na makroekonomsko in socialno stabilnost 

#12 Petra Stušek, Turizem Ljubljana: Ali v Ljubljani sploh potrebujemo turizem? 

#13 Vasja Rant, EF UL: Trajnostne finance in zeleni prehod v EU 

#14 Drago Kavšek, Banka Intesa Sanpaolo: Vloga bank v ekološki sanaciji sveta 

#15 Nikolaos Dimitriadis, EF UL: (Mis)information, reality and our brain

Prijavi se na naše novice in ostani obveščen

    S prijavo se strinjam s politiko varovanja podatkov in podajam soglasje, da CPOEF do preklica hrani in obdeluje moje osebne podatke za obveščanje o aktualnih izobraževalnih programih, konferencah in dogodkih preko elektronske pošte. Preklic soglasja je možno opraviti s poslanim sporočilom na elektronski naslov cpoef@ef.uni-lj.si.