Petra Stušek: ALI V LJUBLJANI SPLOH POTREBUJEMO TURIZEM?

EKONOMIJA POD ŽAROMETI 2022: SERIJA 15’ GOVOROV, MISLI IN IDEJ

Na največjem online dogodku o aktualnih in večnih ekonomskih izzivih, Ekonomija pod žarometi, se je predstavilo petnajst govorcev, predavateljev, novinarjev, strokovnjakov iz gospodarstva in poslovnega sveta. V 15 minutnih govorih so skušali približati ekonomske ideje, koncepte, dileme in misli ter deliti svoja razmišljanja, videnja in nenazadnje rešitve za najbolj aktualne ekonomske izzive.

ALI V LJUBLJANI SPLOH POTREBUJEMO TURIZEM?

Mag. Petra Stušek, Turizem Ljubljana, se je spraševala ”Ali v Ljubljani sploh potrebujemo turizem?” Kratek odgovor je, seveda! Turizem Ljubljana skrbi ne le za tujce ampak tudi za prebivalce Ljubljane. Brezplačne javne razstave, javne kulturne prireditve, skrb za urejeno okolico, javni pitniki, kjer je pitna voda dostopna na javnih mestih, so le nekaterih od primerov. Javnomnenjska raziskava je pokazala, da večina Ljubljančanov turizem podpira, »kar 35 % vseh anketirancev, torej tistih, ki živimo v mestu, pa meni, da projekti in prireditve zelo dvigujejo kakovost življenja v Ljubljani.« Ljubljana, glavna slovenska turistična destinacija, vabi v svojo družbo.

Celoten posnetek si lahko ogledate spodaj:

Petra Stušek

Petra je direktorica Turizma Ljubljana, ki se mu je pridružila leta 2002 in v vseh letih sooblikovala turistično podobo Ljubljane. Diplomirala je na Filozofski fakulteti v Ljubljani, magistrirala na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Po dveh letih delovanja kot članica upravnega odbora je bila junija 2019 izvoljena za predsednico uprave European Cities Marketing, vodilnega evropskega združenja na področju upravljanja turizma prostega časa in industrije srečanj.

Na Ekonomiji pod žarometi 2022 so v seriji 15 minutnih govorov bili z nami:

#1 Janez Škrabec, RIKO in predsednik Alumni EF: Kako misliti današnji trenutek?

#2 Maks Tajnikar, EF UL: O treh usodnih zablodah

#3 Peter Frankl, Časnik Finance: Menedžerski blabla ali primite se za denarnice  

#4 Tanja Spanić, Europa Donna Slovenia: Kaj imajo številke z rakom? 

#5 Tim Mitja Žagar, Iconomi: Bitcoin: Svetovna rezervna valuta prihodnosti?

# 6 Marko Pahor, EF UL: How to regulate the ones who don’t want to be regulated 

# 7 Jože Damijan, EF UL: Dileme ekonomskih politik – med inflacijo in stagnacijo 

#8 Marcel Štefančič, Jr., Studio City, Mladina: “Pusti pištolo, vzemi kanoli!”

#9 Nevenka Hrovatin, EF UL: Kako nam struktura cene električne energije pomaga razumeti delovanje trgov z električno energijo?

#10 Dejan Paravan, GEN-I: Ali prosti trg na področju energetike lahko deluje? 

#11 Denis Mancevič, Herman & partnerji: Rusija na poti v avtarkijo: vpliv mednarodnih sankcij na makroekonomsko in socialno stabilnost 

#12 Petra Stušek, Turizem Ljubljana: Ali v Ljubljani sploh potrebujemo turizem? 

#13 Vasja Rant, EF UL: Trajnostne finance in zeleni prehod v EU 

#14 Drago Kavšek, Banka Intesa Sanpaolo: Vloga bank v ekološki sanaciji sveta 

#15 Nikolaos Dimitriadis, EF UL: (Mis)information, reality and our brain

Prijavi se na naše novice in ostani obveščen

    S prijavo se strinjam s politiko varovanja podatkov in podajam soglasje, da CPOEF do preklica hrani in obdeluje moje osebne podatke za obveščanje o aktualnih izobraževalnih programih, konferencah in dogodkih preko elektronske pošte. Preklic soglasja je možno opraviti s poslanim sporočilom na elektronski naslov cpoef@ef.uni-lj.si.